Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3259 Vizualizări

Regimul de trecere a liniei administrative cu Transnistria va fi simplificat de sărbători


Cetățenii de ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de regim simplificat de trecere a liniei administrative cu regiunea transnistreană, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Anunțul a fost făcut de membrii Comisiei Unificate de Control. De asemenea, reprezentanții Chișinăului, Tiraspolului și Moscovei, care fac parte din această structură, sunt convinși că activitatea lor va fi mai productivă în anul viitor.

Șeful delegației din partea Chișinăului la Comisia Unificată de Control a menționat că regimul simplificat de trecere a liniei administrative va fi aplicat în perioada 31 decembrie - 1 ianuarie și între 7 și 8 ianuarie.

"Înțelegeri au fost, sperăm că ele vor fi îndeplinite. Controlul va fi, dar nu atât de riguros, fără înregistrare, circulația va merge mai liber, ca întotdeauna, cum se face asta, fără opriri, fără a primi amendă, de a spune că a încălcat, de a agăța de ceva", a spus şeful delegaţiei Chişinăului la Comisia Unificată de Control, Ion Solonenco.

Totodată, atât reprezentanții Chișinăului, cât ai Tiraspolului și-au exprimat convingerea că activitatea Comisiei Unificate de Control va fi mai productivă în 2017.

"În anul 2017, sperăm că activitatea Comisiei Unificate de Control va aduce mai multe rezultate decât în 2016. Și sunt convins că așa și va fi", a declarat șeful interimar al delegației Tiraspolului la CUC, Vasilii Vacarciuc.

Iar militarii din cadrul forţelor mixte de menţinere a păcii în zona de securitate au primit cadouri din partea celor trei copreședinți.

În Zona de Securitate sunt opt posturi de control intern, instalate de administrația separatistă.

Cuvinte cheie:

vama , Transnistria , sarbatoare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pîrjolteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1786 locuitori

Pîrjolteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pîrjolteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1786 de oameni. Satul Pîrjolteni a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe