Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 2532 Vizualizări

Regimul de trecere a liniei administrative cu Transnistria va fi simplificat de sărbători


Cetățenii de ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de regim simplificat de trecere a liniei administrative cu regiunea transnistreană, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Anunțul a fost făcut de membrii Comisiei Unificate de Control. De asemenea, reprezentanții Chișinăului, Tiraspolului și Moscovei, care fac parte din această structură, sunt convinși că activitatea lor va fi mai productivă în anul viitor.

Șeful delegației din partea Chișinăului la Comisia Unificată de Control a menționat că regimul simplificat de trecere a liniei administrative va fi aplicat în perioada 31 decembrie - 1 ianuarie și între 7 și 8 ianuarie.

"Înțelegeri au fost, sperăm că ele vor fi îndeplinite. Controlul va fi, dar nu atât de riguros, fără înregistrare, circulația va merge mai liber, ca întotdeauna, cum se face asta, fără opriri, fără a primi amendă, de a spune că a încălcat, de a agăța de ceva", a spus şeful delegaţiei Chişinăului la Comisia Unificată de Control, Ion Solonenco.

Totodată, atât reprezentanții Chișinăului, cât ai Tiraspolului și-au exprimat convingerea că activitatea Comisiei Unificate de Control va fi mai productivă în 2017.

"În anul 2017, sperăm că activitatea Comisiei Unificate de Control va aduce mai multe rezultate decât în 2016. Și sunt convins că așa și va fi", a declarat șeful interimar al delegației Tiraspolului la CUC, Vasilii Vacarciuc.

Iar militarii din cadrul forţelor mixte de menţinere a păcii în zona de securitate au primit cadouri din partea celor trei copreședinți.

În Zona de Securitate sunt opt posturi de control intern, instalate de administrația separatistă.

Cuvinte cheie:

vama , Transnistria , sarbatoare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Blijnii Hutor

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Citeşte mai departe