Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 2881 Vizualizări

Deputații din așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol și-au asigurat imunitate pe viață


Așa-zisul soviet suprem din regiunea transnistreană a adoptat recent cîteva amendamente la constituție și au modificat unele legi care le conferă deputaților imunitate nu doar în timpul mandatului, dar și după ce se termină acesta, informează MOLDPRES.

Potrivit TASS, de acum înainte chiar și foștii „aleși ai poporului" nu vor putea fi trași la răspundere penală și administrativă pentru acțiunile întreprinse în timpul mandatului său, fără consimțămîntul organului legislativ. Fără acest acord, deputații nu pot fi reținuți, arestați sau să fie percheziționați.

Experții locali au declarat că aceste modificări vor legifera pe viață imunitatea parlamentară. „Aceste modificări nu vor permite organelor de anchetă să întreprindă anumite acțiuni în cazul reținerii unui deputat la locul crimei. De asemenea, fără permisiunea sovietului suprem anchetatorii nu vor putea să-i interogheze", a menționat reprezentantul executivului de la Tiraspol Alexandr Kisnicean.

Opoziția a criticat dur aceste modificări. „Mulți dintre deputați stau în parlament pentru a se apăra, pentru a-și apăra businessul său și al stăpînilor. Iar atunci cînd încalci Codul penal ai nevoie de indulgență", a declarat liderul comuniștilor transnistreni, deputatul Oleg Horjan. Potrivit lui, opoziția va începe să colecteze semnături pentru efectuarea unui referendum privind imunitatea parlamentară.

Cuvinte cheie:

Transnistria , deputat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bolţun

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Citeşte mai departe