Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iulie 2016, 11:56 views 5844
Deputații din așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol și-au asigurat imunitate pe viață
29 iulie 2016, 11:56 views 5844

Deputații din așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol și-au asigurat imunitate pe viață

Așa-zisul soviet suprem din regiunea transnistreană a adoptat recent cîteva amendamente la constituție și au modificat unele legi care le conferă deputaților imunitate nu doar în timpul mandatului, dar și după ce se termină acesta, informează MOLDPRES.

Potrivit TASS, de acum înainte chiar și foștii „aleși ai poporului" nu vor putea fi trași la răspundere penală și administrativă pentru acțiunile întreprinse în timpul mandatului său, fără consimțămîntul organului legislativ. Fără acest acord, deputații nu pot fi reținuți, arestați sau să fie percheziționați.

Experții locali au declarat că aceste modificări vor legifera pe viață imunitatea parlamentară. „Aceste modificări nu vor permite organelor de anchetă să întreprindă anumite acțiuni în cazul reținerii unui deputat la locul crimei. De asemenea, fără permisiunea sovietului suprem anchetatorii nu vor putea să-i interogheze", a menționat reprezentantul executivului de la Tiraspol Alexandr Kisnicean.

Opoziția a criticat dur aceste modificări. „Mulți dintre deputați stau în parlament pentru a se apăra, pentru a-și apăra businessul său și al stăpînilor. Iar atunci cînd încalci Codul penal ai nevoie de indulgență", a declarat liderul comuniștilor transnistreni, deputatul Oleg Horjan. Potrivit lui, opoziția va începe să colecteze semnături pentru efectuarea unui referendum privind imunitatea parlamentară.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , deputat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.