Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 decembrie 2015, 11:34 views 9017
Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare în Transnistria
01 decembrie 2015, 11:34 views 9017

Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare în Transnistria

Partidul liderului de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a pierdut asa-numitele alegeri parlamentare din regiunea transnistreana. Cel putin asa arata rezultatele preliminare. Potrivit novostipmr.com din stanga Nistrului, din cele 43 de mandate din asa-numitul Soviet Suprem, 31 de locuri le-au revenit grupului comercial Sheriff, principalii opozanți a lui Șevciuk.

Ceia se întâmplă în regiune simbolizează înfrângerea morală a Evghenii Șevciuk, care a participat în mod activ la campania electorală, participând personal la numeroase întâlniri cu alegătorii”, scrie dniester.ru.

Totodată, presa locală scrie că pe toată perioada campaniei electorale au avut loc presiuni asupra candidaților opoziției, inclusiv diverse provocări care implică și organele de drept - KGB, Ministerul de Interne și autoritățile vamale.

Realitatea.md amintește că duminică, 29 noiembrie, în Transnistria au avut loc, în premieră, așa-zisele alegeri legislative și locale. Astfel, în urma scrutinului s-a ales componența așa-numitului Soviet Suprem și a membrilor consiliilor locale.

 

Sursa: www.realitatea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
2612 locuitori

Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.