Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 4918 Vizualizări

Astăzi au loc alegeri legislative și locale în Transnistria!


Astăzi, în Transnistria, au loc, în premieră, așa-zisele alegeri legislative și locale. Astfel, în urma scrutinului se va alege componența așa-numitului Soviet Suprem și a membrilor consiliilor locale.

În stânga Nistrului, secțiile de votare au fost deschise la ora 7:00. La ora 7:30 deja votaseră peste 10 oameni la secția nr. 254, care se află în incinta Școlii de Arte "Serghei Rahmaninov".

Președintele secției de votare nr. 254, Olga Galenco, a menționat că secția a fost deschisă la timp, fără accidente sau defecțiuni tehnice. De asemenea, aceasta a precizat că în zonă sunt prezenți câte doi observatori din partea fiecărui candidat în așa-numitul Soviet Suprem și din consiliile orășenești, scrie presa locală.

Pentru organizarea alegerilor, din bugetul local vor fi cheltuite peste 500 de mii de dolari. Pe teritoriul stâng al Nistrului vor fi deschise 54 de secții de vot și 12 secții de circumscripție. Scrutinul, la fel ca altele de până acum, nu este recunoscut de Moldova și comunitatea internațională.

Cuvinte cheie:

Transnistria , alegeri , 2015

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ialpujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
1209 locuitori

Ialpujeni este un sat și comună din raionul Cimișlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1209 oameni. Satul Ialpujeni a fost menționat documentar în anul 1805.

Citeşte mai departe