Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 octombrie 2011, 12:52 views 5578
25 octombrie 2011, 12:52 views 5578

Premieră la Taraclia

De 30 de ani teatrul popular al bulgarilor basarabeni „Смешен Петък” îi bucură pe locutorii și oaspeții orașului cu spectacolele sale.  La 1 noiembrie teatrul își va sărbători jubileul, dar festivităţile au început mai devreme. Cu două săptămîni înainte de serbare colectivul teatrului i-a invitat pe toţi la premiera spectacolului „Miracolul incredibil”. Cu o oră înainte de începerea reprezentației oamenii au început să se adune, în sală era liniște, ceea ce nu se poate spune despre culise. În cabina pentru actori domnea haosul – studenții-actori treptat se transformau în personajele lor – se îmbrăcau în costume naţionale bulgare, se machiau.

Spectacolul a abordat o problemă globală, abordată prin genul comediei – cum oamenii doresc să obțină mai multă putere, bani, fără a depune nici un efort. Subiectul se bazează pe faptul că există trei surse din care se presupune că se varsă lapte, unt şi miere - simbolizînd putere şi bani, dar pentru a le primi trebuie ucis un şarpe uriaş imaginar. După cum se dovedeşte sarpele este lenea care trebuie învinsă. Potrivit regizorului spectacolului, această temă este foarte actuală pentru ţara noastră.

 

 

Sursa: nts.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.