Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 decembrie 2011, 12:27 views 4193
15 decembrie 2011, 12:27 views 4193

A fost fondată ”Uniunea orașelor din Moldova”


Foto: omg.md 

Miercuri, 14 decembrie, primarii a nouă oraşe au anunţat despre crearea asociaţiei obşteşti ”Uniunea oraşelor din Moldova”.

Scopul creării asociaţiei este asigurarea unei cooperări comune pentru dezvoltarea economică şi socială a oraşelor din ţară, atragerea investiţiilor, implementarea programelor pe baza de parteneriat public – privat, înfiinţarea a noi locuri de muncă etc.

Membrii fondatori ai asociaţiei sînt primarii oraşelor Cahul, Taraclia, Vulcăneşti, Floreşti, Criuleni, Anenii-Noi, Bălţi, Soroca şi Ocniţa. Asociaţia obştească „Uniunea oraşelor din Moldova” urmează a fi înregistrată la Ministerul Justiţiei. Deocamdată a fost aprobat statutul Asociaţiei, ales Consiliul acesteia şi format Prezidiul. În calitate de preşedinte al Uniunii a fost ales primarul oraşului Cahul, Petru Burlacu. 

Potrivit membrilor fondatori ai „Uniunii Oraşelor din Moldova”, aceasta este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, care a fost creată de unităţile administrativ-teritoriale, oraşe si municipii, prin exprimarea liberă a voinţei poporului şi consiliilor locale.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
866 locuitori

Mărculeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Mărculeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 4 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 866 de oameni. Satul Mărculești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.