Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 iunie 2016, 13:30 views 8756
Afacerea frumos mirositoare a unei tinere din Sîngereii Noi: E o satisfacţie enormă
18 iunie 2016, 13:30 views 8756

Afacerea frumos mirositoare a unei tinere din Sîngereii Noi: E o satisfacţie enormă

Tinerii care au beneficiat de granturi în valoare de 50 de mii de lei din partea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri îşi văd visele împlinite. Lilia Coşmari din satul Sîngereii Noi şi-a deschis un magazin în care îşi va comercializa florile pe care le creşte în serele din grădina sa. Banii au venit din cadrul proiectului "Granturi pentru Tinerii Antreprenori din zonele rurale".

De aproape zece ani, Lilia Coşmari şi-a iniţiat o afacere cu flori. Ea creşte mai bine de 30 de specii pe care le vinde în oraşele Sîngerei şi Bălţi pe parcursul întregului an.

"Părinţii s-au ocupat mai înainte cu creşterea legumelor, roşii şi castraveţi. Dar mie mult mai mult îmi place să lucrez cu florile. Primesc şi dragoste şi o satisfacţie", a explicat Lilia.

Tî năra a decis să deschidă un magazin în sat. Aşa că din banii pe care i-a primit din partea Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova a făcut lucrări de reparaţie în garajul tatălui său: "Aici voi face o decoraţiune din lemn, aici va fi masa unde voi primi clienţii, aici vor fi florile de buchet. Pe perete vom face rafturi pentru florile de ghiveci".

Rudele şi oamenii din localitate sînt mulţumiţi de iniţiativa Liliei.

"Mulţi care vor merge pe drum şi vor vedea un magazin de flori se vor interesa, mai spun şi la alţii, mulţi deja se opresc şi cred că aşa afacerea va merge şi mai bine", a spus Anatol Coşmari, frate.

"Noi sîntem nevoiţi să mergem tocmai la Bălţi cî nd avem nevoie de un buchet de flori, dar cî nd va activa ea vom avea pe loc", a explicat o localnică.

Pe lî ngă faptul că au primit cî te 50 de mii de lei participanţii în cadrul programului "Tinerii Antreprenori" au parte şi de instruire.

"Pe lî ngă faptul că noi acordăm suport financiar, noi îi mai ajutăm şi cu sfaturi. La fel tinerii trec acum un program de şcolarizare în cadrul cursurilor de trening organizat de Angry Buissnes", a declarat Olesea Munteanu, director executiv "Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova".

De astfel de granturi au beneficiat cinci tineri din Moldova.Antreprenorii au fost selectaţi în baza unui concurs în cadrul căruia au prezentat planuri de afaceri.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

localitati , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.