Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iunie 2016, 12:30 views 7661
A  avut loc cea de-a II-a ediție a Festivalul Național de Folclor „Nicolae Glib” (Foto)
08 iunie 2016, 12:30 views 7661

A avut loc cea de-a II-a ediție a Festivalul Național de Folclor „Nicolae Glib” (Foto)

În satul Pepeni, raionul Sîngerei a avut loc cea de-a II-a ediție a Festivalul Național de Folclor „Nicolae Glib", dedicată binecunoscutului interpret de muzică populară, Artist al Poporului din Republica Moldova, Nicolae Glib. Evenimentul a avut loc la 3 iunie, potrivit Ministerului Culturii.

Tradițional, evenimentul a avut loc în ziua de naștere a artistului și a fost organizat de familia interpretului Nicolae Glib, cu susținerea Ministerul Culturii, în parteneriat cu Primaria Pepeni, Consiliul Raional Sîngerei și Fundatia Culturală „Nicolae Glib".

Evenimentul a avut drept scop promovarea repertoriul maestrului, precum şi valorificarea fondului autentic de folclor muzical, coregrafic, literar, prin formaţii folclorice şi instrumentale, drupuri coregrafice, interpreţi vocalişti şi instrumentişti.

Publicul sosit la eveniment s-a delectat cu muzică populară interpretată de marele maestru Nicolae Glib, feciorul său Isidor Glib, artiști autohtoni și din România. Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc", Ansamblul „Ștefan Vodă", Orchestra fraților Ștefăneț au consituit un moment extrem de spectaculos în cadrul Festivalului, creînd momente deosebit de incendiare. De asemenea, Festivalul a cuprins expoziții de artizanat ale unor meșteri populari autohtoni.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Festival , folclor , eveniment , ansamblul Joc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.