Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2019, 10:10 views 4304
Prima coaliție PSRM – ACUM la nivel local, formată la Soroca
06 noiembrie 2019, 10:10 views 4304

Prima coaliție PSRM – ACUM la nivel local, formată la Soroca

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM au reușit să contureze prima coaliție la nivel local. Cele două părți au "bătut palma" la Soroca, acolo unde au creat o majoritate formată din 17 consilieri raionali PSRM și ACUM.

Cei 17 consilieri au semnat și o declarație comună prin care își asumă sarcina de a vota în comun președintele și vicepreședinții raionului Soroca, scrie observatorul.md.

Înaintea turului doi al alegerilor locale generale, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-o emisiune televizată că PSRM și ACUM au convenit să creeze coaliții în 25 de consilii raionale, pentru alegerea președintelui de raion.

Aseară, deputatul socialist Grigore Novac a declarat la "Cutia Neagră" că consilierii din PSRM care au obținut un procentaj mare în consiliile regionale și locale, negociază crearea majorităților doar cu cei din Blocul ACUM și că în mai multe raioane, inițiatorii discuțiilor sunt cei din Blocul ACUM.

Anterior, în timpul campaniei electorale, Ion Ceban, primar ales al municipiului Chișinău, a propus Blocului ACUM coaliție în CMC, dar și două funcții de viceprimar și pretor. Andrei Năstase și alți reprezentanți ai Blocului ACUM au declarat ieri că refuză oferta socialistului, dar că vor susține proiectele bune în cadrul CMC.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

PSRM , Blocul ACUM , coalitie , Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.