Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1154 Vizualizări

Prima coaliție PSRM – ACUM la nivel local, formată la Soroca


Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM au reușit să contureze prima coaliție la nivel local. Cele două părți au "bătut palma" la Soroca, acolo unde au creat o majoritate formată din 17 consilieri raionali PSRM și ACUM.

Cei 17 consilieri au semnat și o declarație comună prin care își asumă sarcina de a vota în comun președintele și vicepreședinții raionului Soroca, scrie observatorul.md.

Înaintea turului doi al alegerilor locale generale, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-o emisiune televizată că PSRM și ACUM au convenit să creeze coaliții în 25 de consilii raionale, pentru alegerea președintelui de raion.

Aseară, deputatul socialist Grigore Novac a declarat la "Cutia Neagră" că consilierii din PSRM care au obținut un procentaj mare în consiliile regionale și locale, negociază crearea majorităților doar cu cei din Blocul ACUM și că în mai multe raioane, inițiatorii discuțiilor sunt cei din Blocul ACUM.

Anterior, în timpul campaniei electorale, Ion Ceban, primar ales al municipiului Chișinău, a propus Blocului ACUM coaliție în CMC, dar și două funcții de viceprimar și pretor. Andrei Năstase și alți reprezentanți ai Blocului ACUM au declarat ieri că refuză oferta socialistului, dar că vor susține proiectele bune în cadrul CMC.

Cuvinte cheie:

PSRM , Blocul ACUM , coalitie , Soroca

Localităţile Moldovei şi diasporei

Popeasca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Citeşte mai departe