Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iunie 2019, 10:25 views 5189
La Soroca a fost inaugurată o expoziție dedicată marinei moldovenești (Foto, Video)
27 iunie 2019, 10:25 views 5189

La Soroca a fost inaugurată o expoziție dedicată marinei moldovenești (Foto, Video)

Zeci de corăbii medievale în miniatură sînt prezentate publicului în cadrul Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca, informează Noi.md.

Expoziţia are genericul „Istoria marinei moldoveneşti - mîndria ţării" și a fost vernisată în data de 18 iunie. Expoziţia este unică în Moldova şi a fost creată în baza documentelor istorice de arhivă, adunate cu multă dăruire și atenție de Ion Friptu, fost militar în marină.

Potrivit lui Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Soroca, expoziția aparține directorului Centrului de Informare și Promovare a Turismului, Nicolae Platon și va fi expusă pentru ultima dată publicului.

„Avem 16 obiecte din antichitate din epoca medievală. Este o descoperire, noi vorbim despre eroismul terestru, dar nimeni nu a vorbit pînă acum despre faptul că noi am avut şi o flotă extraordinară şi moldovenii au contribuit semnificativ la dezvoltarea flotei maritime", a spus Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca.

Expoziţia va fi deschisă pînă la finele lunii iulie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Soroca , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.