Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7412 Vizualizări

Maternitatea din Soroca a fost renovată


Secţia Centrului Perinatologic a Maternităţii din Soroca a fost renovată capital, pentru prima dată în aproape 30 de ani.

Au fost amenajate două săli de operaţie, o sală pentru ginecologie şi una pentru nașterile prin cezariană. În plus, a fost schimbat tot mobilierul.

Cătălina Reşitca a devenit mamă pentru a doua oară. În urmă cu aproape patru ani, femeia a născut tot în această maternitate, doar că acum, spune ea, condiţiile s-au schimbat radical.

Lucrările de reparaţie au costat în total 4,5 milioane de lei. Un milion 800 de mii de lei au fost alocaţi de Consiliul raional Soroca.

"Segmentul medical este prioritar, sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul plan", Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca.

"I-am alocat pentru că avem o relaţie foarte bună cu Consiliul raional Soroca şi pentru a crea condiţii normale şi fireşti pentru cetăţenii de aici", a declarat Petru Tănase, Secretar al Judeţului Suceava.

Femeile care au născut la maternitatea din Soroca au primit şi cutii-cadou cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou-născuţilor, în cadrul programului guvernamental "O nouă viaţă".

Anual, la maternitatea din Soroca se nasc în medie 900 de copii.

Cuvinte cheie:

Soroca , reparatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Manta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2917 locuitori

Manta este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Manta și Paşcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2917 oameni. Satul Manta a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe