Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3648 Vizualizări

Centrul municipiului Soroca va fi renovat


Autorităţile municipiului Soroca au început lucrările de amenajare şi modernizare a zonei centrale a localităţii, unde este situat havuzul şi Parcul Grigore Vieru. Renovarea urmează să fie finalizată pînă la data de 28 august, cînd este sărbătorită Ziua Oraşului.

„Va fi schimbat tot sistemul care asigură funcţionarea havuzului, fiind amenajată şi zona adiacentă. Vom folosi materiale moderne, astfel încît acest havuz să fie operaţional încă mulţi ani înainte, fără reparaţie", a relatat presei locale Victor Său, primarul municipiului Soroca.

Edilul a precizat că, totodată, în Parcul Grigore Vieru vor fi instalate reţele de iluminare, inclusiv în havuzul renovat.

„Ne-am propus să facem ceva frumos şi atrăgător, dar, în acelaşi timp, fără a interveni mult în arhitectura sectorului", a menţionat Victor Său.

Contactate de MOLDPRES, surse de la Primăria Soroca au informat că, la ora actuală, pentru proiectul de amenajare a centrului localităţii este încheiat un contract în valoare de 222 mii de lei, însă lucrările sunt în desfăşurare şi suma cheltuielilor ar putea fi modificată.

Cuvinte cheie:

Soroca , centru , restaurare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cunicea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3841 locuitori

Cunicea este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cunicea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 40 km de orașul Florești și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3841 de oameni. Satul Cunicea a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe