Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3863 Vizualizări

Centrul municipiului Soroca va fi renovat


Autorităţile municipiului Soroca au început lucrările de amenajare şi modernizare a zonei centrale a localităţii, unde este situat havuzul şi Parcul Grigore Vieru. Renovarea urmează să fie finalizată pînă la data de 28 august, cînd este sărbătorită Ziua Oraşului.

„Va fi schimbat tot sistemul care asigură funcţionarea havuzului, fiind amenajată şi zona adiacentă. Vom folosi materiale moderne, astfel încît acest havuz să fie operaţional încă mulţi ani înainte, fără reparaţie", a relatat presei locale Victor Său, primarul municipiului Soroca.

Edilul a precizat că, totodată, în Parcul Grigore Vieru vor fi instalate reţele de iluminare, inclusiv în havuzul renovat.

„Ne-am propus să facem ceva frumos şi atrăgător, dar, în acelaşi timp, fără a interveni mult în arhitectura sectorului", a menţionat Victor Său.

Contactate de MOLDPRES, surse de la Primăria Soroca au informat că, la ora actuală, pentru proiectul de amenajare a centrului localităţii este încheiat un contract în valoare de 222 mii de lei, însă lucrările sunt în desfăşurare şi suma cheltuielilor ar putea fi modificată.

Cuvinte cheie:

Soroca , centru , restaurare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zviozdocica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1871
Populația:
34 locuitori

Zviozdocica este un sat din cadrul comunei Ucrainca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 34 de oameni. Satul Zviozdocica a fost menționat documentar în anul 1871.

Citeşte mai departe