Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 noiembrie 2016, 16:30 Apartenenţa la Naţiune views 7517
La Rîbnița se va deschide un nou dispensar TBC
15 noiembrie 2016, 16:30 Apartenenţa la Naţiune views 7517

La Rîbnița se va deschide un nou dispensar TBC

Fondatorul și directorul companiei ruse "Integrarea Eurasiatică", care realizează proiectul de ajutor umanitar al Rusiei pentru Transnistria, a luat cunoștință de ritmul lucrărilor de construcție ale obiectelor de importanță socială.

Dispensarul TBC, construit la Rîbnița de către Organizația Autonomă Necomercială (OAN) "Integrarea Eurasiatică", în baza programului social-umanitar rus pentru Transnistria, va fi dat în exploatare la sfîrșitul acestui an, au comunicat responsabili de la OAN. În prezent, a fost pornit deja sistemul de încălzire autonom și a început livrarea agentului termic.

O vizită de lucru în Transnistria pentru a inspecta construirea obiectelor sociale din regiune au efectuat fondatorul OAN Alexei Juravlev și directorul OAN Alexandru Argunov. De asemenea, ei au luat cunoștință de volumul lucrărilor, efectuate pentru construcția Blocului de Chimioterapie al Spitalului Clinic Republican.

Este planificat ca clădirea de bază să fie finisată timp de aproximativ o lună, iar obiectul integral să fie dat în exploatare la începutul anului viitor.

"Ne-am dori ca totul să se producă mai rapid și mai intens, dar sarcina noastră este nu să venim cu promisiuni deșarte, ci să facem în așa mod ca transnistrenii să poată beneficia de instituțiile noastre pe parcursul a zeci de ani", a spus Juravlev.

La finalizarea lucrărilor de construcție a Blocului de Chimioterapie va începe instalarea echipamentului, care se află deja în Transnistria, fiind cel mai modern complex din regiune, dotat cu echipament medical pentru diagnosticarea și tratamentul cancerului. De asemenea, clădirea va găzdui laboratoarele Facultății de Medicină a UST, amplasate în vecinătate și construite, de asemenea, în baza programului "Integrarea Eurasiatică".

"Alte obiecte le vom finaliza conform planului anul viitor, în ciuda crizei, care afectează foarte serios", a menționat Alexei Juravlev.

Organizația Autonomă Necomercială (OAN) "Integrarea Eurasiatică" a fost fondată în noiembrie 2012, pentru dezvoltarea și realizarea cu ajutorul Rusiei al programului de asistență financiară pentru Transnistria.

FR a alocat gratuit mai mult de 4,5 de miliarde de ruble rusești pentru construcție în zonă a 14 obiecte de importanță socială, cum ar fi: școli, grădinițe, instituții e învățămînt superior, centre medicale.

Opt dintre obiectele planificate au fost deja date în exploatare, toate fiind construite "de la zero".

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

Rîbnița , deschidere , tuberculoză

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.