Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 8169 Vizualizări

La Rezina a fost inaugurată o unitate de salvatori (Foto)


Unitatea de salvatori și pompieri Rezina a fost inaugurată ieri după ce a fost renovată din sursele bugetului de stat și a Programului activităților de reintegrare a țării.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI /IGSU/, pentru reconstrucția acesteia au fost utilizate trei milioane de lei. Unitatea urmează să asigure securitatea pentru 47 mii de oameni din orașul Rezina și 40 de localități rurale.

În cadrul evenimentului, IGSU a organizat în centrul raional Rezina o paradă a tehnicii din dotare. Peste 20 de autospeciale de intervenție au fost expuse în centrul orașului pentru ca oamenii să se familiarizeze cu activitatea pompierilor și salvatorilor. Locuitorii raionului Rezina au putut vedea autospeciale de stingere a incendiilor, deblocare și descarcerare, ambulanțe SMURD, precum și transport de epocă, care a înfrumusețat coloana cu tehnică grea.

În următoarea perioadă, urmează a fi inaugurate unități de salvatori în raioanele Taraclia și Cahul.

Cuvinte cheie:

Rezina , pompieri , salvatori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rîşcani

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Citeşte mai departe