Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 decembrie 2016, 16:15 Despre limba moldovenească views 7164
„Cad fulgi de nea pe clinchet de clopoței”
30 decembrie 2016, 16:15 Despre limba moldovenească views 7164

„Cad fulgi de nea pe clinchet de clopoței”

Tradiţionalul Festival raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Cad fulgi de nea pe clinchet de clopoței" a întrunit sub pomul de Crăciun din piața centrală a orașului Rezina colective artistice din oraş, satele Sîrcova, Ciorna, Țahnăuți, Țareuca, Pripiceni-Răzeși, Solonceni, Trifești, Cuizăuca, Păpăuți, Saharna Nouă, Mateuți și Lalova.

Cetele de colindători și urători ne-au reamintit că tradițiile, datinile și obiceiurile legate de sărbătorirea Crăciunului și Anului Nou mai sînt încă vii, păstrate, valorificate și se transmit viitoarelor generații.

Juriul festivalului a apreciat meritele grupurilor folclorice mixte și ale cetelor de urători-bărbați, ținînd cont de autenticitatea colindului și plugușorului prezentat, jocul teatralizat, ținuta scenică, dar și măestria interpretativă, răsplătindu-i cu tradiționala pereche de colaci, diplome, pitaci (premii) și dulciuri.

La fel, prezentările artiștilor amatori au fost apreciate și cu aplauzele celor prezenți în piață.

Sursa: www.cuvintul.md

Cuvinte cheie:

Festival , cultura , sarbatoare , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
29 locuitori

Dobruşa este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Satul Dobrușa a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.