Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3293 Vizualizări

Expoziția „Fabricat în IAR” la Rezina


Incubatorul de Afaceri din Rezina (IAR) vă invită la „Ziua uşilor deschise" organizat de Ministerului Economiei RM în parteneriat cu Consiliul raional Rezina şi Organizaţia Pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Evenimentul va avea loc pe data de 22 iunie 2016 în sala de şedine a IAR, or. Rezina, str. Alexei Şciusev 10, începînd cu ora 10:00.

În cadrul evenimentului va avea loc prima ediţie a expoziţiei „Fabricat în IAR" la care vor fi expuse produsele şi serviciile prestate în cadrul Incubatorului.

Scopul evenimentului este de a promova rezidenţii IAR şi antreprenoriatul local prin diseminarea informaţiei referitoare la oportunităţile de dezvoltare pentru antreprenorii din raion.

Incubatorul de Afaceri din Rezina (IAR) este o organizație necomercială, fondată de către Consiliul raional Rezina şi implementată de Organizaţia de Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) pentru activitate antreprenorială de producere și prestări servicii.

În cadrul Incubatorului sînt 13 rezidenţi dintre care 4 start-upuri (afaceri noi create), care pînă în prezent au creat 37 de locuri de muncă ce beneficiază de consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ şi servicii juridice gratuite, costuri de administrare reduse, spaţii de producere şi oficii la preţuri facilitare, şi multe alte oportunităţi datorită cărora afacerea lor prosperă.

Activitate companiilor este orientată în domeniul prestarării serviciilor şi producerii. Printre principalele sfere de activitate sînt: agenţii de publicitate, confecţionarea articolelor de termopan, proiectări în construcţii, servicii de evidenţă contabilă, ambalarea ceaiului din plante naturale, confecţionarea veşmintelor bisericeşti, lucrări şi instalări electrice.

Cuvinte cheie:

expoziție , Rezina

Localităţile Moldovei şi diasporei

Svetlîi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Citeşte mai departe