Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5083 Vizualizări

Elevii Școlii de Arte Plastice pentru Copii din orașul Rezina au cules roadele anului 2015


Pe parcursul primului semestru al anului de studii 2015-2016, pe lângă faptul că au făcut față cerinților curriculare, au mai participat la diverse acțiuni culturale atât în cadrul instituției, cât și în afara acesteia. Mă refer la diverse concursuri, expoziții etc de rang orășenesc, raional, național și chiar internațional. Dar să le luăm pe toate pe rând.

În cadrul concursului desenului pe asfalt „Un aer curat pentru toți", elevele clasei a II-a „B" Surdu Aliona și Nițulenco Cătălina (profesor Vitalie Gaugaș) s-au clasat pe locul II.

Concursul de desene, în cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul Săptămânii Tineretului în raionul Rezina, a adus elevilor profesoarei Elena Țurcan: Tcacenco Ion (clasa a V-ea), Talpă Daniela și Bordeian Alexandra (clasa a IV-a), respectiv, locurile I, II și III.

La concursul de desen și pictură „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini.", organizat de Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova, care a întrunit participanți din toată țara, eleva clasei a III-ia Lazăr Laura (profesor Virgiliu Pavliuc) s-a învrednicit de un premiu de consolare.

Încă doi câștigători ne-a adus și Concursul Internațional de la Râbnița „Curcubeul talentelor". Eleva profesorului Vitalie Gaugaș, Surdu Aliona, s-a clasat pe locul II la compartimentul „Pictură", iar Borș Dionisie (profesoară Ecaterina Grosu) – pe locul III, compartimentul „Imprimeu".

În prezent elevii școlii își finisează lucrările pentru expoziția-concurs „Să trăiți, s-aveți de toate: ani bogați și sănătate!", care deja de mulți ani a devenit o tradiție.

Cuvinte cheie:

copii , elevi , arta , 2015

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baimaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe