Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5090 Vizualizări

În următorii doi ani va fi construit un drum de ocolire a orașului Rezina


Un drum de ocolire a oraşului Rezina și a satului Ciorna, pe care va fi redirecţionat traficul de camioane grele, va fi construit pînă în 2017. Un contract de sponsorizare în acest sens a fost semnat astăzi între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) şi Uzina „Lafarge Ciment" din Rezina, informează MOLDPRES.

Potrivit MTID, în următorii doi ani urmează să fie reabilitat un drum mai vechi pe lîngă satul Păpăuţi, cu ieşirea la traseul Rezina-Şoldăneşti în preajma satului Ţareuca.

„Reparat conform tehnologiilor şi standardelor moderne, drumul de ocolire va fi mai convenabil şi pentru investitor, fiindcă este mai scurt şi nu trece prin localităţi", a declarat viceministrul Transporturilor Anatol Usatîi după semnarea contractului.

Construcția drumului este estimată la circa 70 de milioane de lei și va fi finanțată de MTID. „Lafarge Ciment" va contribui la aceste lucrări cu 8,5 mii tone de ciment, în valoare de circa 12 milioane de lei.

Cuvinte cheie:

drum , localitati , Moldova , transport , construcție

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hagichioi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Citeşte mai departe