Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5893 Vizualizări

A început cea de-a doua etapă de demontare a funicularului de peste Nistru


Foto: vestipmr.info

Cea de-a doua etapă de demontare a funicularului de peste rîul Nistru, ce lega orașul Rezina și Rîbnița, a ajuns în stadiu final.

Toate lucrările de demontare se vor încheia la 17 iunie. Complexul de acțiuni legate de demolarea pilonilor construcției telefericului, plasei de protecție, precum și a vagonetelor rămase este efectuat de 23 de specialiști, inclusiv 19 salvatori din detașamentul „Țentrospas" al Ministerului Situații Excepționale al Rusiei.

Specificul lucrărilor se manifestă prin faptul ele sînt efectuate la o înălțime mare și în mod manual. Specialiștii de la „Țentrospas" taie plasa cu colțuri și profil în părți și coboară manual construcțiile la sol. La desfășurarea lucrărilor se aplică metode și tehnologii speciale, stabilite în cadrul situațiilor similare în alte regiuni. Salvatorii transnistreni acordă asistență calificată și ajută colegii ruși în toate lucrările.

Cuvinte cheie:

Nistru , riuri , drum , munca , Moldova

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dermengi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
49 locuitori

Dermengi este un sat din cadrul comunei Budăi, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 49 de locuitori. Satul Dermengi a fost atestat documentar în anul 1878.

Citeşte mai departe