Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7567 Vizualizări

„Ziua uşilor deschise” la penitenciarul din Rezina (FOTO)


Foto: provincial.md

Pentru al doilea an consecutiv, deținuții condamnați la detențiune pe viață au avut parte de cel mai prețios cadou din viața lor, revederea cu rudele, prietenii şi persoanele apropiate în cadrul „Zilei uşilor deschise".

Astfel, la data de 30 aprilie 2015, după un an de așteptare, persoanele condamnate la detențiune pe viață, s-au pregătit ca la carte, profund emoționați, și-au îmbrățișat ființele dragi și au depănînd amintiri împreună.

Scopul acestei frumoase interacțiuni îl constituie reconsolidarea legăturii persoanelor private de libertate cu societatea civilă şi susținerea moralului acestora.

În cadrul reuniunii, deținuții au venit în fața oaspeților cu un program artistic, care a cuprins piese de teatru și cîntece din repertoriul marilor artiști autohtoni, astfel încît, sărbătoarea a devenit una de suflet, sensibilizînd publicul pînă la lacrimi.

La finele evenimentului, deținuții participanți au primit diplome din partea directorului DIP, Ana Dabija. La rîndul lor, aceștia au mulțumit din toată inima conducerii DIP, dar și organizatorilor pentru frumoasa ocazie de a se întâlni cu cei dragi de acasă.

Notă DIP: Actualmente în Penitenciarul nr.17-Rezina își ispășesc pedeapsa 346 de deținuți, dintre care 95 sunt condamnați la detențiune pe viață.

Cuvinte cheie:

familie , Moldova , inchisoare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ivanovca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Citeşte mai departe