Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 ianuarie 2023, 14:00 views 1370
Acoperișul liceului din satul Peresecina, Orhei a fost renovat
24 ianuarie 2023, 14:00 views 1370

Acoperișul liceului din satul Peresecina, Orhei a fost renovat

Acoperișul Liceului „Alexandru Donici" din satul Peresecina, raionul Orhei a fost renovat. Lucrările au avut loc în cadrul Programului „Satul European" și au costat 2 mln de lei (100 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

În urma implementării proiectului, 820 de elevi și peste 100 de cadre didactice, beneficiază de condiții mai bune pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ.

Raionul Orhei are 20 de proiecte incluse în Programul „Satul European". Valoarea totală a acestora constituie circa 40 mln de lei, din FNDRL. Un alt proiect finalizat la Orhei a vizat reparația acoperișului unui bloc al grădiniței de copii din satul Ivancea.

Programul Național de Dezvoltare Locală „Satul European" este elaborat și implementat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin intermediul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL). Acesta cuprinde 490 de proiecte, 56 dintre ele fiind deja finalizate.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

liceu , Orhei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1575 locuitori

Rădulenii Vechi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Rădulenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Florești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1575 de oameni. Satul Rădulenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.