Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 aprilie 2017, 17:35 views 4147
Оfiţerii SIS au facut un gest mărinimos (Foto)
14 aprilie 2017, 17:35 views 4147

Оfiţerii SIS au facut un gest mărinimos (Foto)

Sfintele Sărbători de Paşte au venit la Internatul pentru copii cu deficienţe mintale (băieţi) din oraşul Orhei, însoţite de multe cadouri, zâmbete şi voie bună.

A devenit deja o tradiţie frumoasă ca ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în ajunul sărbătorii Învierii Domnului, să fie alături de copiii şi corpul didactic al Internatului. Şi de această dată cei peste 200 de beneficiari au primit în dar dulciuri şi fructe, îmbrăcăminte, jucării senzoriale şi jocuri de îndemânare, seturi pentru tenis şi de popice, seturi de constructor de tip lego, dar şi alte bunuri materiale solicitate de către pedagogii instituţiei, reieşind din necesităţile stringente ale copiilor.

Băieţii, în semn de mulţumire şi recunoştinţă, au prezentat un program artistic dedicat sărbătorilor pascale, fiind îndelung aplaudaţi de spectatorii din sală.

Diana Chicuş, directorul Internatului a mulţumit ofiţerilor de informaţii şi securitate pentru gestul mărinimos care a reuşit să aducă lumină, speranţă şi zâmbete pe chipul copiilor, dorindu-le tuturor celor implicaţi în actul de caritate multă sănătate, bunăstare şi împliniri.

În scopul ajutorării copiilor cu deficienţe mintale din oraşul Orhei de către angajaţii Serviciului au fost colectate mijloace financiare în sumă de circa 43 mii de lei, acţiunea de caritate devenind deja o tradiţie de mai bine de 6 ani.

Sursa: sis.md

Cuvinte cheie:

SIS , internat , Orhei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
778 locuitori

Logofteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Logofteni și Moldoveanca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 778 de oameni. Satul Logofteni a fost menționat documentar în anul 1633.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.