Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 octombrie 2015, 10:36 views 7712
Orheiul eliberat de panourile publicitare
28 octombrie 2015, 10:36 views 7712

Orheiul eliberat de panourile publicitare

La Orhei a început demontarea panourilor de publicitate stradală. Astăzi muncitorii au dezasamblat primele 3 dispozitive care se aflau pe str. Vasile Lupu, Chișinăului și 31 august.

Serviciul comunal-locativ Orhei a început procesul de la panourile care de mai mult timp stăteau fără afișe. Ruginite, cu bucăți de stofă ruptă atârnând pe ramă, așa cum de exemplu era panoul de pe șoseaua Chișinăului, acestea prezintă un tablou trist, afectând imaginea întregii zone.

Arhitectul orașului, Alexandru Țăranu spune că în total, în Orhei vor fi demontate 52 de panouri publicitare. "Este vorba de dispozitivele instalate pe marginea drumurilor, cu dimensiunile 3×6 m și 2×1 m. Procesul de demontare va dura aproximativ 3 săptămâni", a mai spus Țăranu.

Pentru informare: potrivit legislaţiei în vigoare a RM, este interzisă amplasarea obiectivelor de publicitate exterioară la o distanţă mai mică de 6 m de la marginea părţii carosabile.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Orhei , publicitatea , oraș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.