Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iulie 2015, 16:14 views 9644
Lucrările de extindere a rețelelor de canalizare în Costești decurg conform graficului (Foto)
Foto: provincial.md
14 iulie 2015, 16:14 views 9644

Lucrările de extindere a rețelelor de canalizare în Costești decurg conform graficului (Foto)

Lucrările de construcție sunt efectuate în cadrul unui proiect-pilot realizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Miercuri, 8 iulie a.c., reprezentanții ADR Nord și GIZ au efectuat o vizită de lucru la Costești, unde au organizat o ședință cu operatorul economic care efectuează lucrările, responsabilul tehnic și autorul de proiect. De asemenea, la ședință au asistat primarul orașului Costești și prestatorul local de servicii de apă și canalizare.

Participanții la ședință au apreciat și au stabilit metodele de coordonare a activităților în conformitate cu responsabilitățile atribuite între toți factorii implicați în procesul de executare a lucrărilor de construcție a rețelelor de canalizare. Totodată, a fost evaluat progresul lucrărilor de construcții, au fost identificate unele probleme și au fost propuse modalități de soluționare a lor.

Evoluția proiectului de la Costești va fi monitorizată de ADR Nord. Calitatea lucrărilor va fi supravegheată atât de responsabilul tehnic din partea ADR Nord, cât și de către doi experți tehnici din partea GIZ, unul internațional și unul național. Este vorba despre Colm McCabe, expert internațional, și Dumitru Schivu, expert național. Experții GIZ au stabilit să efectueze la fața locului vizite lunare de supraveghere tehnică, precum și vizite suplimentare, dacă va fi necesar.

Valoarea totală a proiectului „Extinderea reţelelor de canalizare în orașul Costeşti", finanțat din sursele externe menționate, se cifrează la 6,19 de milioane de lei. Acest proiect face parte din proiectul-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani" (20,84 de milioane de lei).

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Moldova , proiect , construcție , apeduct

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.