Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 martie 2015, 09:48 views 8264
Vinurile Şcolii Profesionale din Nisporeni au obținut medalii la Berliner Wein Trophy 2015
24 martie 2015, 09:48 views 8264

Vinurile Şcolii Profesionale din Nisporeni au obținut medalii la Berliner Wein Trophy 2015

Şcoala Profesională din oraşul Nisporeni a obţinut o medalie de aur şi alta de argint la Concursul Internaţional de Vinuri Berliner Wein Trophy 2015. Potrivit Ministerului Educaţiei, medalia de aur a fost luată pentru vinul Chardonnay Barrique şi cea de argint pentru Cabernet Sauvignon, ambele produse în 2012.

Vinurile prezentate de şcoala profesională din Nisporeni au fost produse de elevi în vinăria instituţiei. Aceasta este echipată cu utilaj modern corespunzător standardelor europene de calitate şi igienă.

Elevii studiază aici întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei-de-vie până la îmbuteliere. Vinăria a fost deschisă în cadrul proiectului Mol.Agri, lansat acum nouă ani.

În 2015, brandul Crescendo a mai obţinut o medalie de argint pentru vinul Cabernet Sauvignon în cadrul concursului Chişinău Wines & Spirits Contest, ediţia a XXIV-a, la care au participat 2000 de vinuri din 16 ţări.

În total, la Şcoala Profesională din Nisporeni studiază în jur de 300 de elevi la meseriile viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, maşinist în producţia agricolă etc.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , concurs , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.