Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iunie 2015, 09:33 views 11401
Un show aviatic la Mărculești
Foto: provincial.md
02 iunie 2015, 09:33 views 11401

Un show aviatic la Mărculești

Baza de Aviaţie de la Mărculeşti a organizat ieri un show aviatic cu ocazia aniversării a XXIII-ade la crearea unităţii.

Programul evenimentului a cuprins zboruri demonstrative cu acrobaţii din aeronavele An-2 şi Sting şi elicopterul Mi-2, paraşutări de la altitudinea 400, 1 200 şi 2 000 de metri, executate de militarii Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger", procedee de luptă corp la corp şi instrucţie de front, prezentate de militarii brigăzii „Moldova", dar şi expoziţii de tehnică de tip MiG-29, An-2, IAK-18T, An-26, An-72, Sting şi echipament din dotarea Bazei.

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a declarat, în cadrul ceremoniei, că prestaţia aviatorilor moldoveni apreciată atît în ţară cît şi peste hotarele ei — în Afganistan şi Sudanul de Sud — demonstrează dăruirea, profesionalismul şi devotamentul ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul bazei de aviaţie.

La rîndul său, comandantul Comandamentului Forţe Aeriene, colonelul Vadim Cemîrtan, a menţionat că această sărbătoare este un omagiu adus celor care stăpînesc arta zborului — aviatori, ingineri, tehnicieni — care deservesc şi exploatează în zbor şi la sol aeronavele Armatei Naţionale.

Cu ocazia aniversării Bazei de Aviaţie şi în semn de apreciere a performanţelor în serviciu, un grup de militari ai unităţii au primit diplome şi distincţii ale Armatei Naţionale din partea conducerii Ministerului Apărării.

Baza de Aviaţie „Decebal" a fost creată, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova, la 27 mai 1992, în baza Regimentului 86 de aviaţie al Uniunii Sovietice.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

armata , show , zbor , avion

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
553 locuitori

Măcăreuca este un sat din cadrul comunei Cotova, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 553 de oameni. Satul Măcăreuca a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.