Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 noiembrie 2013, 12:23 views 17959
22 noiembrie 2013, 12:23 views 17959

Raionul Leova va avea un sat nou


Foto: ipn.md

Raionul Leova va avea un sat nou, care se va numi Bulgărica. Parlamentul a votat în două lecturi un proiect de lege în acest sens. Bulgărica va intra în componenţa comunei Sărata-Nouă şi va fi a 40-a localitate din raion, transmite IPN.

Potrivit autorului proiectului, deputatul PLDM, Gheorghe Focşa, aşezarea fizico-geografică a comunei Sărata-Nouă este dispersată în două de un lac de acumulare, unul din sectoare fiind Bulgărica. Autorul spune că aici s-au stabilit cu traiul mai multe familii tinere, populaţia este în creştere continuă, iar pentru a ajunge la gimnaziu, grădiniţă, medic, locuitorii sînt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare din cauza lipsei căilor de acces.

„În scopul asigurării unui nivel adecvat de dezvoltare localităţilor rurale se propune sectorului Bulgărica să-i fie stabilit statutul de sat, cu revenirea la denumirea sa istorică şi, ca urmare, să intre în componenţa comunei Sărata-Nouă”, a spus autorul proiectului. Deputatul a mai spus că este nevoie ca acest sector să devină sat pentru a putea accesa fonduri pentru construcţia căilor de acces.

Satul Bulgărica are mai mult de 100 de locuitori.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.