Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 4871 Vizualizări

Proiect de construcţie a locuinţelor sociale a fost lansat în raionul Leova


Construcţia unui complex locativ cu 92 de apartamente sociale va începe în raionul Leova pînă la finele anului curent, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

"Am decis să desfășurăm procedura de achiziționare a lucrărilor de construcție într-un termen restrîns pentru a reuși demararea acestor lucrări pînă în perioada rece a anului. Costul total al proiectului este de 3,4 milioane de euro, iar 65 la sută din bani vor fi oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE)", a menţionat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

La rîndul său, Iunona Lungul, directorul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale pentru persoane nevoiașe din R. Moldova, a subliniat că la moment sînt efectuate expertizele tehnice ale blocurilor existente, sînt evaluate imobilele şi terenurile propuse pentru reconstrucţie", a precizat Lungul.

Locuințele sociale sînt construite de MDRC în cadrul unui proiect susținut financiar de BCE care oferă țării noastre un împrumut de aproximativ 20,4 mln euro pe un termen de pînă la 20 de ani. Contribuția R. Moldova în proiect include valoarea construcţiei nefinalizate şi a terenului, costul evaluării şi expertizării construcţiei şi documentaţiei de proiect etc.

Proiectul prevede ca pînă la sfîrşitul anului 2018, în Republica Moldova să fie construite peste şapte sute de locuințe sociale.

Cuvinte cheie:

localitati , casa , Moldova

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drăguşenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Citeşte mai departe