Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 6010 Vizualizări

Salvatorii moldoveni au vorbit și s-au jucat cu peste 150 copii din Leova (Video)


Foto: provincial.md

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă instruirea generației tinere, chiar și în vacanța de vară, mergînd să viziteze copiii din grădinițe. Instruirea în domeniul securității vieții în perioada estivală are loc în toată țara, grupul țintă fiind copiii.

Angajații Secției situații excepționale Leova au mers într-o vizită la o gradiniță din orașul Leova. Pompierii au vorbit și s-au jucat cu peste 150 copii, care au fost încîntați de tot ce vedeau. Mașini, furtunuri, căști, stingătoare și costume de pompieri au fost demonstrate micuților, încîntați de tot ce vedeau. În final, băieți și fete au urcat în autospeciale și s-au simțit adevărați pompieri și salvatori.

Salvatorii din țară merg în astfel de instituții pentru a promova regulile de securitate către generația tînără, copiii fiind mesagerii acestor informații printre maturi.

 

Cuvinte cheie:

copii , securitate , pompieri , vara , grădiniţa

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cobusca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2079 locuitori

Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.

Citeşte mai departe