Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 4947 Vizualizări

Salvatorii moldoveni au vorbit și s-au jucat cu peste 150 copii din Leova (Video)


Foto: provincial.md

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă instruirea generației tinere, chiar și în vacanța de vară, mergînd să viziteze copiii din grădinițe. Instruirea în domeniul securității vieții în perioada estivală are loc în toată țara, grupul țintă fiind copiii.

Angajații Secției situații excepționale Leova au mers într-o vizită la o gradiniță din orașul Leova. Pompierii au vorbit și s-au jucat cu peste 150 copii, care au fost încîntați de tot ce vedeau. Mașini, furtunuri, căști, stingătoare și costume de pompieri au fost demonstrate micuților, încîntați de tot ce vedeau. În final, băieți și fete au urcat în autospeciale și s-au simțit adevărați pompieri și salvatori.

Salvatorii din țară merg în astfel de instituții pentru a promova regulile de securitate către generația tînără, copiii fiind mesagerii acestor informații printre maturi.

 

Cuvinte cheie:

copii , securitate , pompieri , vara , grădiniţa

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chetrișul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Citeşte mai departe