Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 8664 Vizualizări

În sudul Moldovei mai multe localităţi au rămas fără curent electric


Foto: dragonathus.blogspot.com

12 localităţi din 4 raioane din ţară au rămas parţial deconectate de la curentul electric, din cauza condiţiilor meteorologice complicate. Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat pentru IPN că este vorba de raioanele Leova, Taraclia, Ialoveni şi Cahul. Deocamdată alte situaţii excepţionale în urma ploilor nu fost înregistrate.

La faţa locului s-au deplasat echipele specializate, care efectuează lucrări pentru reconectarea gospodăriilor la energia electrică.

Pentru ziua de joi, meteoroogii au emis avertizare cod galben de ploi puternice. Pe spaţii extinse se prevăd precipitaţii puternice în cantităţi de 15-25 l/m2, izolat foarte puternice - 50 l/m2 şi mai mult.

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , electricitate , servicii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Duruitoarea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Citeşte mai departe