Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7332 Vizualizări

În sudul Moldovei mai multe localităţi au rămas fără curent electric


Foto: dragonathus.blogspot.com

12 localităţi din 4 raioane din ţară au rămas parţial deconectate de la curentul electric, din cauza condiţiilor meteorologice complicate. Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat pentru IPN că este vorba de raioanele Leova, Taraclia, Ialoveni şi Cahul. Deocamdată alte situaţii excepţionale în urma ploilor nu fost înregistrate.

La faţa locului s-au deplasat echipele specializate, care efectuează lucrări pentru reconectarea gospodăriilor la energia electrică.

Pentru ziua de joi, meteoroogii au emis avertizare cod galben de ploi puternice. Pe spaţii extinse se prevăd precipitaţii puternice în cantităţi de 15-25 l/m2, izolat foarte puternice - 50 l/m2 şi mai mult.

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , electricitate , servicii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cubolta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Citeşte mai departe