Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 martie 2021, 15:30 Artele decorative views 3029
Cod Roșu la Ialoveni: Restricțiile impuse
16 martie 2021, 15:30 Artele decorative views 3029

Cod Roșu la Ialoveni: Restricțiile impuse

Autoritățile din Ialoveni au stabilit un șir de reguli epidmiologice, în legătură cu prelungirea stării de urgență în sănătate publică pînă pe 15 aprilie, creșterea numărului celor infectați cu COVID-19, răspîndirea comunitară intensă a virusului și stabilirea nivelului de alertă Cod Roșu la nivelul teritoriului administrativ. Deciziile au fost luate în cadrul sedinței Comisiei Teritoriale Extraordinare pentru Sănătate Publică, din 15 martie curent.

Potrivit informațiilor făcute publice pe o rețea de socializare Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Ialoveni a stabilit ca purtarea măștii să fie obligatorie în toate spațiile publice deschise pe întreg teritoriul raionului, inclusiv în stradă, scrie noi.md cu referire la safenews.md.

În instituțiile publice și private din raion se va asigura un regim special de muncă. Procesul educațional în instituțiile de învățămînt preșcolar va continua cu prezența fizică a persoanelor, cu respectarea normelor de sănătate.

Elevii claselor primare vor reveni de astăzi la ore cu prezența fizică și respectarea normelor sanitare. Elevii claselor absolvente, IX și XII, vor reveni la ore în proporție de 50% din numărul de elevi, dar nu mai mult de 20 elevi în clasă. Vor fi prezenți zilnic și fizic la ore. Elevii claselor V-VIII și X-XI vor învăța de la distanță. Elevii din CărbunaHansca și Văratic, atît din învățămîntul primar, cît și cel gimnazial și liceal revin la ore cu prezența zilnică și fizică.

Totodată, în perioada 15.03 – 01.04, se interzice desfășurarea slujbelor religioase în incinta tuturor lăcașelor de cult de pe întreg teritoriul raionului Ialoveni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ialoveni , carantina , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
314 locuitori

Ţipova este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Țipova este situat la o distanță de 14 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 314 oameni. Prima mențiune documentară a satului Țipova datează din anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.