Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 12194 Vizualizări

Un teren din Ialoveni, pe care urma să fie un parc și o grădiniță, transformat în șantier


O zonă verde din orașul Ialoveni, care trebuia să fie parc, a fost îngrădită și urmează să fie transformată într-un șantier.

Se întîmplă după ce acum cîțiva ani terenul a fost scos la licitație publică, iar ulterior vîndut unui agent economic.

Decizia autorităților a creat dezbinare printre localnici. În timp ce unii locuitori ai orașului nu au nimic împotriva vînzării terenului, alții spun că și-ar fi dorit să iasă la plimbare alături de copii în parc.

„Ca sa ceri parcul înapoi, probabil trebuia mai întîi să plantăm acolo copaci și să punem în ordine zona. Acum nu este decît un teren în construcție, plin cu ambrozie și tufari ", a scris pe o rețea de socializare un locuitor al orașului Ialoveni.

„Să fie distrus un întreg parc pentru niște interese imobiliare al unor oameni de afaceri, e rușine natională", spune un alt locuitor al orașului.

„Lumea a pus și scaune din bugetul propriu să stea in liniste sub copaci, cînd au îngradit au scos și băncile și tot, fără soviste", susține un locuitor.

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a declarat că deși au fost depuse mai multe sesizări referitor la acest subiect către Procuratură, o decizie finală nu a fost pronunțată. Totodată, viceprimarul orașului, Radu Chilaru, susține că pe terenul îngrădit ar fi fost planificată construcția unei grădinițe.

„Terenul a fost scos la licitație publică și ulterior a fost cumpărat. Au fost mai multe sesizări în adresa Procuraturii, iar o hotărîre finală în acest sens nu este deocamdată. În present zona este îngrădită, locuitorii nu au acces pe teritoriu. Obiectivul era frumos, ar fi putut fi o zonă verde interesantă. Trebuia să fie o grădiniță", a declarat Chilaru.

Viceprimarul de Ialoveni nu știe ce anume urmează să fie construit în acel perimetru, dar dă asigurări că nu vor fi ridicate blocuri de locuit, întrucît autoritățile nu vor permite schimbarea nivelului de înălțime.

Cuvinte cheie:

Ialoveni , construcție

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tomai

Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
5014 locuitori

Tomai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5014 locuitori. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1790.

Citeşte mai departe