Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7060 Vizualizări

În Gara auto Hîncești a fost construită o nouă zonă sanitară pentru pasageri


Gara auto Hîncești are o nouă zonă sanitară pentru pasageri. Lucrările de finisare și amenajare a acesteia au fost analizate de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite de lucru.

În timpul apropiat, la gara din Hîncești urmează a fi amenajată și o cameră specială pentru mame cu copii.

Ghiril Gaburici a spus că în anul 2019 va fi lansată reabilitarea tuturor autogărilor din țara noastră. „Am vizitat multe gări auto. Știu că starea multora lasă de dorit, sunt cîteva în care nu există condiții elementare și asta este inadmisibil. Un exemplu este vizita mea la autogara Hîncești de acum cîteva luni. Atunci zona sanitară era undeva în afara autogării, într-o stare groaznică, imposibil de apropiat. Odată cu programul de parteneriat public-privat inițiat recent, vom avea autogări reabilitate în toată țara", a menționat Chiril Gaburici, în cadrul vizitei.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, lucrările de construcție a zonei sanitare au fost efectuate începând cu iunie 2018. Conform datelor statistice, fluxul zilnic de pasageri în Gara auto Hâncești este de circa 1000 persoane.

Cuvinte cheie:

Hînceşti , gara auto

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corlăteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Citeşte mai departe