Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5630 Vizualizări

În Gara auto Hîncești a fost construită o nouă zonă sanitară pentru pasageri


Gara auto Hîncești are o nouă zonă sanitară pentru pasageri. Lucrările de finisare și amenajare a acesteia au fost analizate de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite de lucru.

În timpul apropiat, la gara din Hîncești urmează a fi amenajată și o cameră specială pentru mame cu copii.

Ghiril Gaburici a spus că în anul 2019 va fi lansată reabilitarea tuturor autogărilor din țara noastră. „Am vizitat multe gări auto. Știu că starea multora lasă de dorit, sunt cîteva în care nu există condiții elementare și asta este inadmisibil. Un exemplu este vizita mea la autogara Hîncești de acum cîteva luni. Atunci zona sanitară era undeva în afara autogării, într-o stare groaznică, imposibil de apropiat. Odată cu programul de parteneriat public-privat inițiat recent, vom avea autogări reabilitate în toată țara", a menționat Chiril Gaburici, în cadrul vizitei.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, lucrările de construcție a zonei sanitare au fost efectuate începând cu iunie 2018. Conform datelor statistice, fluxul zilnic de pasageri în Gara auto Hâncești este de circa 1000 persoane.

Cuvinte cheie:

Hînceşti , gara auto

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul Turcului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
682 locuitori

Vadul Turcului este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molochişul Mic și Vadul Turcului. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Vadul Turcului alcătuia 682 de oameni în anul 2012. Satul Vadul Turcului a fost menționat documentar în anul 1769.

Citeşte mai departe