Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 octombrie 2015, 17:45 Sculptura views 3914
La Hînceşti a fost construit un drum de ocolire care a uşurat traficul din centrul raional
02 octombrie 2015, 17:45 Sculptura views 3914

La Hînceşti a fost construit un drum de ocolire care a uşurat traficul din centrul raional

La Hînceşti au fost finalizate lucrările de construcţie a unei porţiuni de drum care va asigura accesul spre traseele naţionale R3 şi R34, informează MOLDPRES.

Conform proiectului, a fost renovat un segment de drum de circa un kilometru care va uşura accesul spre drumurile naționale Chişinău-Hînceşi-Cimişlia-Basarabeasca (R3) şi Chişinău-Leova (R34). Prin construcţia acestei porţiuni, care este un drum de ocolire, traficul naţional şi internaţional va trece în afara oraşului Hînceşti.

Pentru cea de-a II etapă a proiectului, care va demara în 2016, este planificată construcţia unei porţiuni de 1,5 km de drum de ocolire. Lucrările fac parte din programul „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potenţial industrial regional din orașul Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire". Valoarea proiectului este de 73,2 milioane de lei, din care 28,5 mln de lei sînt alocaţi din Fondul Național de Dezvoltare Regională, iar restul banilor revin Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

construcție , drum , Hînceşti , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.