Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2017, 17:00 Pictura views 46903
La Glodeni a fost deschisă o creşă socială
16 iunie 2017, 17:00 Pictura views 46903

La Glodeni a fost deschisă o creşă socială

O creşă socială a fost deschisă în oraşul Glodeni. Proiectul a fost realizat de reprezentanţele în R. Moldova ale organizaţiilor internaţionale „Copii, Comunitate, Familie" (CCF) şi Hope&Homes for Children (HHC), Primăria Glodeni, în parteneriat cu Fondul pentru Copii al ONU (UNICEF), Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei și cel al Sănătăţii.

Creşa va putea găzdui 12 copii de la 4 luni pînă la trei ani, care provin din familii defavorizate şi riscă să fie separaţi de părinţi din cauza sărăciei sau altor dificultăţi de ordin social. Acest serviciu le va permite copiilor să se afle toată ziua în grija educatorilor, în timp ce părinţii lor, în special mamele sau taţii singuri se pot angaja.

Instituţia este dotată conform standardelor europene şi va activa în regim de grădiniţă obişnuită. Îngrijirea şi întreţinerea micuţilor sînt gratuite.

Creşa de la Glodeni face parte din programul „Copiii de vîrstă mică – înțelegem necesitățile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul", realizat de CCF/HHC Moldova în comun cu UNICEF. Costul lucrărilor de reparaţie şi amenajare a sediului este de circa 21 mii de euro. După inaugurare creşa a fost preluată în gestiune de către Primăria Glodeni.

Timp de 13 ani de activitate în domeniul protecţiei copiilor, CCF/HHC Moldova a deschis 5 creşe sociale în diferite localităţi ale ţarii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa , deschidere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.