Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2012, 10:43 Miniatura views 4762
18 octombrie 2012, 10:43 Miniatura views 4762

Femeile din Florești vor și pot să fie lideri

Dezvoltarea liderismului local al femeilor a fost tema unui training organizat de Asociaţia nonguvernamentală „Congresul Autorităţilor Locale din Moldova” în comun cu primăria satului Băhrineşti din raionul Floreşti, care s-a produs şi în rol de gazdă.

Acţiunea face parte dintr-un ciclu de întruniri ce au loc în mai multe zone ale republicii. Beneficiarii proiectului sînt selectaţi de membrii reţelei CALM. Întrunirea de la Băhrineşti a fost una reprezentativă. Participantele, care au fost selectate de autorităţile locale, şi-au promovat ideile şi au prezentat diferite proiecte de dezvoltare a comunităţii. Atît organizatorii, cît şi invitaţii sînt de părere că subiectele abordate în cadrul trainingului sînt unele de actualitate pentru administraţia publică locală.

La training au participat 27 femei care activează în calitate de primar, consilier local, ori asistent social în diferite localități ale republicii şi femei-experţi în diferite domenii.

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.