Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 august 2013, 10:25 Miniatura views 20912
18 august 2013, 10:25 Miniatura views 20912

Alcoolul – otrava vieții

Problema întrebuințării alcoolului e foarte actuală la momentul dat. În zilele noastre consumul băuturilor alcoolice se caracterizează prin cifre enorme. Cu cît consumul de alcool este mai îndelungat și cu cît se consumă o cantitate mai mare de alcool, cu atît riscul de apariție a problemelor de sănătate este mai mare.

Unităţile comerciale care vînd produse din tutun şi băuturi alcoolice sînt  obligate să afişeze la loc vizibil informaţia privind interzicerea comercializării produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice persoanelor sub 18 ani. În cazul în care vînzătorii vor avea dubii în privinţa vîrstei cumpărătorilor, ei au dreptul să ceară actele de identitate.

Conform datelor statistice oferite de către șeful secției poliție Florești Sergiu Burlacu, de la 1 ianuarie 2012 și pînî în prezent, pe articolul 355 ”consumul excesiv de alcool și apariția  în locuri publice în stare de ebrietate ” sînt întocmite 56 procese. Articolul 355 alin. 2 ”cazul în care persoana și-a perdut capacitatea de a se mișca de sinestătător” - 12 procese. În locuri publice este interzis consumul de băuturi alcoolice. Consumul excesiv de alcool poate duce la încalcarea ordinii publice și diverse infracțiuni.


Sursa: flortv.net

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
322 locuitori

Crăciun este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 322 de oameni. Satul Crăciun a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.