26 septembrie 2018, 12:45 Rubrica vizitatorilor-autori views 8845
Expoziţia de automobile retro, organizată de cluburile din Iași și Chișinău (Foto)
26 septembrie 2018, 12:45 Rubrica vizitatorilor-autori views 8845

Expoziţia de automobile retro, organizată de cluburile din Iași și Chișinău (Foto)

Pe 22 septembrie a avut loc Expoziţia de automobile retro, organizată de cluburile din Iași și Chișinău.

Coloana automobilelor retro a pornit de la Iași de la Palatul Culturii, parcurgînd traseul Iași-Vaslui-Crasna și a intrat pe teritoriul Republicii Moldova.

De la Leușeni coloana trebuia să fie escortată de poliție pînă în PMAN din centrul Chișinăului. Dar din cauză că niște indivizi au încercat să ponegrească evenimentul și să-l fure, declarînd că se desfăşoară în cadrul sărbătoririi unui oarecare centenar, poliția a refuzat să-și îndeplinească obligațiile asumate anterior și nu a vrut să creadă ca nu este un marș unionist. Din această pricină coloana a ajuns la Chișinău nu la 14.00, ci aproape de ora 16.00.

Și într-adevăr, automobilele ieșenilor au mers cu steagurile lui Ștefan cel Mare și cu tricolorele cu lupul dacic pe ele, lămurind apoi că ei sînt moldoveni și provin de la daci.

(Înseamnă că dacă nu provin de la romani, atunci nu sînt români?)

Ivan Muntean

Cuvinte cheie:

automobil , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
1021 locuitori

Năpădeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Năpădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Ungheni şi la 87 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Năpădeni a fost menționat documentar în anul 1654.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.