29 octombrie 2020, 15:15 Umor views 7707
Cum ar putea arăta rezultatele exit-poll-ului în Moldova la telefon
29 octombrie 2020, 15:15 Umor views 7707

Cum ar putea arăta rezultatele exit-poll-ului în Moldova la telefon

Șeful delegației TASS în Moldova, Valerii Demidețki, în mod ironic a comentat știrile despre intenția unor ONG-uri de a realiza un sondaj telefonic în rîndul alegătorilor în ziua alegerilor președintelui, dar și despre decizia Comisiei Electorale Centrale de a interzice desfășurarea unui astfel de sondaj și difuzarea de informații cu privire la rezultatele acestui studiu.

"Astăzi am organizat un exit-poll al alegerilor prezidențiale din Moldova la telefon. Am sunat prietenii, rudele, vecinii. S-a primit căîn turul doi au ieșit Ghimpu și Tihanovskaia....lui Trump nu i-a ajuns un procent și jumătate. A vrut să declare greva generală și, în același timp, război Angliei și vecinei - agitatoarei și bîrfitoarei, mătușa Sara... Dar aici a apărut decizia CEC. Au reușit totuși...", a scris Valeriu Demidețchi pe pagina sa de pe rețeaua socială. "Băieții s-au amuzat: exit-poll la telefon! Am crezut că am văzut totul în viața mea....", a spus el.

De menționat că Comisia Electorală Centrală (CEC) din Moldova nu a permis desfășurarea la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a unui sondaj la telefon.

"CEC nu a sancționat desfășurarea unui astfel de sondaj, despre care anunță mass-media care intenționează să difuzeze informația conform rezultatelor acestui studiu", se arată în comunicatul Comisiei Electorale Centrale. În cadrul acestuia se menționează că CEC își rezervă dreptul de a se adresa organelor de drept.

Despre intenția de a efectua sondajul au anunțat organizațiile neguvernamentale WatchDog.MD, SBS-AXA și Institutul de politici publice, studiul este finanțat de Fondul European pentru Democrație (EED). Operatorii intenționează să sune circa 4 mii de alegători pe teritoriul Moldovei. Ei intenționează să-și publice rezultatele la sfîrșitul zilei de vot.

Potrivit CEC, o astfel de metodă de cercetare încalcă secretul votării și nu poate fi considerată exit-poll, deoarece operatorii de telefonie nu pot fi siguri că alegătorul a participat la alegeri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , telefon , umor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
216 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Localitatea Florești se află la distanța de 14 km de orașul Anenii-Noi și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Prima atestare documentară a satului Florești datează din anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.