Mergi spre compartimentul: Arhitectura
24 aprilie 2020, 17:15 Arhitectura views 3339
Monumentul Eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs, va apărea la Minsk
24 aprilie 2020, 17:15 Arhitectura views 3339

Monumentul Eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs, va apărea la Minsk

La Minsk în curînd va apărea monumentul Eroului moldovean al Uniunii Sovietice, Ion Soltîs, a comunicat pentru BELTA serviciul de presă al Comitetul Executiv al orașului Minsk.

Autorul compoziției sculpturale este artistul Hizri Asadulaev, originar din Dagestan, care locuiește în Minsk de aproape 40 de ani. Anume în capitala belarusă el s-a realizat ca sculptor și personalitate creativă.

Bustul este fabricat din bronz și va fi instalat pe un piedestal de granit roșu. Înălțimea monumentului va fi de 3,5 m. În luna mai, se intenționează plasarea acestuia în capitala belarusă în scuarul de la intersecția străzilor Vaupșasova și Soltîs.

Monumentul va fi instalat la inițiativa diasporei moldovenești, cu susținerea Ambasadei Moldovei în Belarus.

Sursa: belta.by

Cuvinte cheie:

monument , Belarus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.