Mergi spre compartimentul: Arhitectura
07 august 2019, 15:05 Arhitectura views 4340
Un sculptor moldovean a oferit în dar o lucrare a sa unei biserici din Rusia
07 august 2019, 15:05 Arhitectura views 4340

Un sculptor moldovean a oferit în dar o lucrare a sa unei biserici din Rusia

Renumitul artist moldovean Constantin Constantinov a oferit sculptură sa „Îngerul sfînt" bisericii sf. Maria Magdalena din satul rusesc Ulitkino care a fost ridicată la dorința fondatorului acestei biserici - Principesa Maria Cantemir, fiica domnitorului moldovean Dumitru Cantemir, relatează Noi.md.

Potrivit comunicatului Ambasadei Moldovei în Federația Rusă, la invitația Starețului Andrei, protopopul bisericii sf. Maria Magdalena, delegația Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, formată din colaboratorii misiunii, Eduard Melnic, Ministrul-consilier, Andrei Costin, Secretarul I și Secretarul III al Ambasadei, Cristina Bodrug, au efectuat o vizită de lucru în localitatea Ulitkino.

Deplasarea a purtat un caracter cultural, biserica sf. Maria Magdalena sărbătorind hramul locașului sfînt. La liturghia dedicată evenimentului a fost prezent și renumitul sculptor dl Constantin Constantinov, care a adus în dar lucrarea sa" Îngerul sfînt".

Biserica sf. Maria Magdalena a fost ridicată în anul 1748 la indicația Mariei Cantemir, fiica domnitorului și savantului Dimitrie Cantemir.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sculptor , Rusia , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.