Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Arhitectura

eye 10799 Vizualizări

Care este starea clădirii "Romaniţa"? (Foto, Video)


Cel mai înalt bloc de locuit din Chișinău, clădirea, pe care oamenii au denumit-o "Romaniţa" pentru asemănarea sa exterioară cu o floare, se află într-o stare extrem de proastă.

Acest fapt a fost constatat de către consilierul municipal al Partidului Socialist, Alexandr Odinţov, care împreună cu activiștii "Gărzii tinere", a verificat starea acestei clădiri multietajate din capitală.

Alexandr Odinţov a scris pe rețelele de socializare că în întreaga clădirea nu există furtunuri în caz de incendiu și nu se știe dacă funcționează sistemul de stingere a incendiilor, deoarece în multe locuri acesta este tăiat. Totodată, ieșirile de urgență în multe locuri sînt bătute în cuie.

"Primele 5 etaje tehnice nu sînt tocmai o privelişte plăcută, mai ales, pentru acei slabi de inimă: grămezi de gunoi, curge apă și de canalizare, peste tot sînt mormane, în care trăiesc cei fără adăpost. Armatura este ruginită, betonul se sfarmă... E o clădire uitată de autorități. Trebuie să fie luate măsuri: în primul rînd, îi vom cere Preturii să se facă curat și vom solicita ca specialiștii să inspecteze clădirea", a subliniat el.

Cuvinte cheie:

clădire , Chisinau , Arhitectura

Localităţile Moldovei şi diasporei

Izvoare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
2143 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Făleşti. Izvoare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2143 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1610.

Citeşte mai departe