Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Arhitectura

eye 12279 Vizualizări

Care este starea clădirii "Romaniţa"? (Foto, Video)


Cel mai înalt bloc de locuit din Chișinău, clădirea, pe care oamenii au denumit-o "Romaniţa" pentru asemănarea sa exterioară cu o floare, se află într-o stare extrem de proastă.

Acest fapt a fost constatat de către consilierul municipal al Partidului Socialist, Alexandr Odinţov, care împreună cu activiștii "Gărzii tinere", a verificat starea acestei clădiri multietajate din capitală.

Alexandr Odinţov a scris pe rețelele de socializare că în întreaga clădirea nu există furtunuri în caz de incendiu și nu se știe dacă funcționează sistemul de stingere a incendiilor, deoarece în multe locuri acesta este tăiat. Totodată, ieșirile de urgență în multe locuri sînt bătute în cuie.

"Primele 5 etaje tehnice nu sînt tocmai o privelişte plăcută, mai ales, pentru acei slabi de inimă: grămezi de gunoi, curge apă și de canalizare, peste tot sînt mormane, în care trăiesc cei fără adăpost. Armatura este ruginită, betonul se sfarmă... E o clădire uitată de autorități. Trebuie să fie luate măsuri: în primul rînd, îi vom cere Preturii să se facă curat și vom solicita ca specialiștii să inspecteze clădirea", a subliniat el.

Cuvinte cheie:

clădire , Chisinau , Arhitectura

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucuieţii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Citeşte mai departe