Mergi spre compartimentul: Arhitectura
21 iulie 2018, 15:35 Arhitectura views 13469
Arhitect: În apropierea clădirilor Președinției și a Parlamentului nu poate exista concurență la înălţime (Foto)
21 iulie 2018, 15:35 Arhitectura views 13469

Arhitect: În apropierea clădirilor Președinției și a Parlamentului nu poate exista concurență la înălţime (Foto)

Președinția și Parlamentul Republicii Moldova sînt clădiri dominante ale ansamblului arhitectural al părții centrale a orașului. Din acest motiv, în apropierea acestor obiecte nu poate exista, categoric, o concurenţă la înălţime.

Această opinie a fost exprimată de arhitectul Denis Nedeoglo, comentînd anunțul referitor la faptul că Consiliul Național al Monumentelor Istorice a votat ca în locul cafenelei "Guguță" din Parcul "Ștefan Cel Mare" să fie construit un Centru de afaceri multietajat, informează Noi.md.

Arhitectul a scris pe rețelele de socializare că în legătură cu ceea ce se întîmplă el are cîteva întrebări simple: "Cum poate Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor să voteze demolarea unei părți a monumentului, dacă sarcina acesteia constă tocmai în protejarea monumentului?" Cineva poate demonstra cum să organizeze intrarea și parcarea unei clădiri cu 8 etaje, fără ca acest lucru să se răsfîngă asupra teritoriul parcului?"

Denis Nedeoglo a subliniat că clădirile Președinției și Parlamentului RM sînt elemente dominante ale ansamblului arhitectural al părții centrale a orașului și anume din acest motiv nu poate exista, categoric, o cocurenţă la înălţime în apropierea acestor obiecte.

"Acesta este simbolul țării! Nu veți găsi nicio capitală în lume, unde clădirile principale ale țării sînt mai joase decît clădirile din jur sau sînt aproape de acestea ca înălțime", a menţionat el.

"Pentru cine este scrisă legea 1530 privind protecția monumentelor? Poate cineva să aducă la cunoştinţa Consiliului această lege?" a adresat întrebările retorice Denis Nedeoglo.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Arhitectura , clădire , Guguta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1397 locuitori

Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.