Mergi spre compartimentul: Teatrul
12 iunie 2020, 15:00 Teatrul views 4739
Haret:
12 iunie 2020, 15:00 Teatrul views 4739

Haret: "Petiționarii nu înțeleg în al cui joc participă" (Video)

Șase angajați ai Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov", care au scris autorităților țării și organelor de control o petiție împotriva directorului teatrului-sînt pur și simplu niște țapi ispășitori și nu înțeleg al cui Joc joacă.

Despre aceasta a declarat directorul teatrului dramatic rus de stat "A. P. Cehov", artist al poporului Republicii Moldova, Constantin Haret, vorbind în cadrul emisiunii "Important" de la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

El a menționat că varianta rusă a petiției, care ulterior a fost transmisă în limba de stat președintelui, Parlamentului, Guvernului și Autorității de integritate, nu a fost scrisă de cei care au semnat acest document și figurează în acesta.

"Cred că acești petiționari sînt pur și simplu niște berbeci și nu înțeleg în al cui joc participă. Nici chiar eu nu înțeleg pînă la urmă ce fel de joc este acesta, și care sînt "capcanele", - a spus Constantin Haret.

El a reamintit că pe parcursul a 10 ani, Teatrul Cehov a fost "atacat" de cîteva ori, dacă putem spune așa.

"Am avut un proces cu cazinoul. Teatrul Cehov a fost scos din lista întreprinderilor de stat care nu pot fi supuse privatizării. Actorii și spectatorii au adunat atunci semnături. În fața teatrului nostru au vrut să construiască o clădire cu 9 etaje. În cadrul unei întrevederi private mi s-a spus că pe locul acestei clădiri există un proiect de hotel", a menționat directorul teatrului Cehov.

"Eu cred că aici este ceva mult mai profund. Încă nu sînt pregătit să răspund la asta. Mi-ar părea foarte rău dacă voi descoperi că acești petiționari, acești actori, au jucat, iar ei sînt cu toții băieți buni, că au participat în jocul altcuiva și au fost folosiți de mîinile altcuiva. Nici măcar nu sînt sigur dacă ei știu cine a scris această scrisoare în limba rusă. Poate că nu știu cine a fost. Cei care au scris scrisoarea în limba rusă, ei nu participă în această petiție. Semnăturile lor nu sînt aici. Acești oameni care au semnat, au semnat petiția în limba de stat. Adică, autorii petiției sînt doi oameni care au întocmit scrisoarea în limba rusă, pe care apoi le-au dat-o petiționarilor, iar ei au tradus-o și au mers mai departe. Cu siguranță, că în spatele grupului de petiționari se află cineva și există interesele altcuiva", a subliniat Constantin Haret.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , Constantin Haret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
68 locuitori

Bălţata de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul Bălţata de Sus se află la o distanţă de 26 km de orașul Criuleni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 68 de oameni. Satul Bălţata de Sus a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.