Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Teatrul

eye 1368 Vizualizări

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va avea parte de schimbări plăcute


Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" va avea parte de schimbări plăcute, transmite Noi.md.

Despre aceasta a anunțat consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, care, la invitația conducerii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" (TNOB), a întreprins o vizită de lucru la această prestigioasă instituție de cultură.

"În cadrul discuției cu angajații, am abordat un șir de probleme cu care se confruntă TNOB la etapa actuală, conturându-se mai multe acțiuni necesare – majorarea salariilor; înlăturarea obsacolelor birocratice; schimbarea utilajului tehnic, actualul fiind depășit totalmente; modernizarea mecanicii scenei, care nu a fost îmbunătățită niciodată de la darea în exploatare a clădirii; reutilarea rețelei inginerești", a scris Corneliu Popovici pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui, acestea și alte probleme periclitează buna desfășurare a activității uneia dintre instituțiile de referință de la noi.

"Totodată, am primit asigurările conducerii teatrului, în persoana directorului Ion Grosu, că problemele care au bulversat opinia publică și care vizau activitatea de viitor în TNOB a unor figuri marcante ale vieții culturale moldovenești, care și-au dedicat viața acestei scene, vor fi soluționate cat mai curînd posibil", a menționat consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Frumuşica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Citeşte mai departe