Mergi spre compartimentul: Teatrul
28 noiembrie 2016, 11:01 Teatrul views 6269
Noul sediu al Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, în paragină (Video)
28 noiembrie 2016, 11:01 Teatrul views 6269

Noul sediu al Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, în paragină (Video)

În anul 2002, autoritățile au început finanțarea construcției unui nou sediu pentru Teatrul „De pe strada Trandafirilor" din capitală.

În 2008 finanțarea a încetat și, prin urmare, lucrările au fost stopate. În prezent această clădire, construită doar pe jumătate, stă în paragină.

Potrivit directorului Teatrului, Iuri Harmelin, cînd a pornit construcția, erau necesari doar 5,5 milioane de lei, cu trecerea timpului însă această sumă s-a mărit și va continua să crească, dacă nu se vor întreprinde măsurile necesare. Pînă în 2008 au fost investiți peste nouă milioane de lei, iar actualmente este nevoie de o sumă de 12-13 milioane de lei pentru a duce la bun sfîrșit ceea ce a fost început încă în 2002.

„Acum, acolo a crescut o pădure verde, atît în jurul clădirii, cît și înăuntrul ei. Guvernarea nu manifestă interes față de acest proiect. Sperăm că măcar noua guvernare să se intereseze de acest sediu", a declarat Harmelin.

Potrivit lui, există mai multe persoane înstărite care și-ar dori să finanțeze construcția dată, însă se confruntă cu impedimente birocratice, fapt nu le permite realizarea proiectului pînă la capăt.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

clădire , Chisinau , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1769
Populația:
12300 locuitori

Slobozia este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 12 km de municipiul Tiraspol și la 88 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 12 300 locuitori. Orașul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.