11 noiembrie 2016, 09:45 Sănătate views 18254
11 noiembrie 2016, 09:45 Sănătate views 18254

Cele mai rele 5 bauturi pentru dintii tai


Foto: foodstory.ro

Chiar dacă îți îngrijești dinții cu atenție, alimentele pe care le consumi zi de zi au un impact foarte mare asupra lor. Iată ce alimente să eviți dacă vrei niște dinți perfect sănătoși.

1. Cafeaua
Cafeina te trezește, dar pe termen lung îți pătează dinții și ți-i face galbeni. Dacă ești un băutor înfocat de cafea, îngrijește-ți dinții cu mare atenție.

2. Ceaiul
Toate ceaiurile, dar cel negru în special, păteaza în aceeași măsură dinții ca și cafeaua.

3. Alcoolul
Vinul, berea și lichiorul - toate aceste băuturi au un conținut bogat în zahăr și pot să-ți distrugă smaltul si gingiile. Iar vinul rosu, consumat frecvent, iti pateaza dintii.

4. Sucurile carbogazoase
Continutul mare de zahar combinat cu un nivel mare de aciditate (fix ceea ce face ca sucurile sa fie atat de bune) iti distrug smaltul in timp si iti face dintii foarte vulnerabili. Tocmai de aceea, acestea favorizeaza aparitia cariilor.

5. Băuturile energizante
Au acelasi efect asupra dintilor ca si sucurile carbogazoase - consuma-le cu atentie.

Sursa: www.foodstory.ro

Cuvinte cheie:

pericol , cafea , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
916 locuitori

Ordăşei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ordăşei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de oraşul Teleneşti şi la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916 oameni. Satul Ordășei a fost menționat documentar în anul 1640.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.