07 septembrie 2023, 11:30 Sănătate views 25253
5 modalităţi de a depăşi oboseala în cîteva minute
07 septembrie 2023, 11:30 Sănătate views 25253

5 modalităţi de a depăşi oboseala în cîteva minute

De obicei, atunci cînd sîntem cuprinși de un sentiment de oboseală, încercăm fie să-l biruim cu o ceaşcă mare de cafea, sau cedăm în faţa tentaţiei dulci şi încercăm să ațipim. Dar ce să facem atunci cînd nu avem nici cafea, nici posibilitatea de a dormi?

Iată cîteva sfaturi pentru a vă ajuta să depăşiţi această problemă:

1. Ieşiţi la aer curat (cu adevărat curat– fără fum de ţigară) şi faceţi cîteva respiraţii adînci. Oxigenul dă energie organismului: respirînd suficient de profund, corpul se va umple cu caldură - şi somnolenţa va trece.

2. Spălaţi-vă pe faţă cu apă rece. O mică "mustrare" cu apă rece va arăta sistemului nervos, cine e stăpînul – şi oboseala va trece.

3. Strîngeți patul. În cazul în care după somn organismul mai necesită odihnă, totuşi strîngeți patul. În primul rînd, pe patul acoperit nu va mai fi atît de confortabil de dormit şi pe de altă parte, acoperindu-l şi scuturînd plapuma, vă veţi înviora şi în cele din urmă vă veţi trezi.

4. Savuraţi o băutură răcoritoare. Sucul de grapefruit sau apă rece vă vor pune rapid pe picioare.

5. Mîncaţi într-un mod echilibrat. Nu încercaţi să vă aduceţi în formă prin diverse ciocolate, suprasaturate cu zahăr. Acest lucru măreşte nivelul de glucoză din sînge şi creşte oboseala. Iaurtul stropit cu miere şi cîteva migdale – iată ce vă va revigora repede.

Cuvinte cheie:

sanatate , odihna , oboseala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.