19 septembrie 2023, 12:30 Sănătate views 21817
19 septembrie 2023, 12:30 Sănătate views 21817

Herpesul nu este periculos pentru toți

Foto: mir24.tv

La Universitatea din Edinburgh s-a descoperit de ce oamenii au herpes, relatează mir24.tv.

După cum se știe, unor oameni virusul le provoacă leziuni persistente și recidive, în timp ce alții nu se îmbolnăvesc deloc. Potrivit statisticilor, herpesul afectează una din cinci persoane.

Oamenii de știință explică aceasta printr-o mutatie genetică și ca urmare incapacitatea sistemului imunitar de a face față virusului.

In cadrul studiului, cercetătorii au analizat mii de gene, în scopul de a determina care anume produc proteinele necesare sistemului imunitar al organismului pentru a preveni activitatea virusului. Apoi au studiat mostre de sînge de la voluntarii care au herpes și au constatat că într-una dintre gene - IL28B - a avut loc o mutație.

Aceeași genă este responsabilă pentru hepatita C. In cazul genei mutante tratamentul clasic al pacienților cu hepatită, care au gena "schimbată" va fi ineficient.

Sursa: mir24.tv

Cuvinte cheie:

virus , sanatate , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.