Arată noutățile începînd cu...

eye 10149 Vizualizări

Topless-ul și cancerul


Foto: incomemagazine.ro

În majoritatea ţărilor, practicarea topless-ului este o excepție, dar în Romînia, pe zi ce trece, pare că devine o regulă.

Fie că ești la mare, la ștrand, la piscină sau în parc, este imposibil să nu vezi femei care fac plajă fără să poarte sutien. Și, aparent, toată lumea este mulțumită: bărbații își clătesc ochii privind sînii goi ai femeilor de pe plajă, iar acestea se bronzează uniform, fără urme și au senzația de libertate totală. Dar, din păcate, rezultatele pe termen lung nu sunt la fel de mulțumitoare.

Medicii sfătuiesc femeile să renunţe la moda topless (mai ales dacă au și alunițe pe sîni!). Un motiv pentru care ele ar trebui să facă asta este că pielea din zona sînilor nu este expusă la lumina soarelui decît foarte puţin timp într-un an calendaristic şi, din cauză că pielea în aceste zone este mult mai albă, este evident că este şi mai sensibilă şi se arde mai uşor.

“În primul rînd, este important ca ele să facă plajă doar în anumite intervale orare, pentru că la nivel mamar pielea este mult mai sensibilă. Totuşi, în cazul în care s-au expus, este recomandat ca în următoarele zile să folosească o loţiune cu factor de protecţie 30. În caz contrar, prin expunerea pe termen lung la soare, există riscul transformării aluniţelor în cancer de piele. Totodată, expunerea topless a sînilor la soare creşte şi riscul apariţiei melanomului”, a declarat dr. Andrei Teodor Dimancea.

Cadrele medicale sunt de părere că expunerea îndelungată la soare şi mai ales topless poate duce la apariţia multor boli de piele, pornind de la mici iritaţii şi pînă la precancer cutanat şi cancer de piele.

 

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , bronz , cancer

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corjova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1682
Populația:
2589 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2589 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1682.

Citeşte mai departe