26 iunie 2015, 09:50 Sănătate views 14055
26 iunie 2015, 09:50 Sănătate views 14055

Topless-ul și cancerul


Foto: incomemagazine.ro

În majoritatea ţărilor, practicarea topless-ului este o excepție, dar în Romînia, pe zi ce trece, pare că devine o regulă.

Fie că ești la mare, la ștrand, la piscină sau în parc, este imposibil să nu vezi femei care fac plajă fără să poarte sutien. Și, aparent, toată lumea este mulțumită: bărbații își clătesc ochii privind sînii goi ai femeilor de pe plajă, iar acestea se bronzează uniform, fără urme și au senzația de libertate totală. Dar, din păcate, rezultatele pe termen lung nu sunt la fel de mulțumitoare.

Medicii sfătuiesc femeile să renunţe la moda topless (mai ales dacă au și alunițe pe sîni!). Un motiv pentru care ele ar trebui să facă asta este că pielea din zona sînilor nu este expusă la lumina soarelui decît foarte puţin timp într-un an calendaristic şi, din cauză că pielea în aceste zone este mult mai albă, este evident că este şi mai sensibilă şi se arde mai uşor.

“În primul rînd, este important ca ele să facă plajă doar în anumite intervale orare, pentru că la nivel mamar pielea este mult mai sensibilă. Totuşi, în cazul în care s-au expus, este recomandat ca în următoarele zile să folosească o loţiune cu factor de protecţie 30. În caz contrar, prin expunerea pe termen lung la soare, există riscul transformării aluniţelor în cancer de piele. Totodată, expunerea topless a sînilor la soare creşte şi riscul apariţiei melanomului”, a declarat dr. Andrei Teodor Dimancea.

Cadrele medicale sunt de părere că expunerea îndelungată la soare şi mai ales topless poate duce la apariţia multor boli de piele, pornind de la mici iritaţii şi pînă la precancer cutanat şi cancer de piele.

 

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , bronz , cancer

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.